TEST: Alfa Glittertind Advance GTX M

Tidligere har min favorittstøvel for krevende turer vært Alfa Bever Pro, men i forbindelse med at jeg trengte stegjernkompatible støvler for topptur i Alpene ønsket jeg å teste en annen modell. Alfa sendte meg et par Glittertind-støvler, som er flaggskipet i dette segmentet.

Det er solide lærstøvler med romslig passform. De er relativt stive, gir god støtte og isolerer godt. De oppleves lettere enn de tyngste jegerstøvlene, samtidig som de gir følelsen av å ha trygge og slitesterke sko på beina.

Mount Blanc
Mont Blanc (4810 moh.)

Jeg har testet Glittertind på flere turer og under ulike klimatiske forhold. De holdt meg varm på beina da jeg gikk opp Mont Blanc (4810 moh.) på natten i -15 grader, og de fungerte utmerket til brevandring. Skoene har også blitt testet godt da jeg brukte dem hele turen til sørøstryggen av Makalu (5740 moh) i Nepal. De var alt for varme i jungelen de første dagene, men ankelstøtten var uvurderlig. Jeg måtte også krysse flere elver, og ble aldri våt på beina. Med litt bivoks blir de 100 % vanntette for normalt bruk.

På klatretur i Italia hadde jeg over 50 kg i ryggsekken på vei til basecamp, men beina hadde det helt fint. Ingen gnagsår – ingen overtråkk.

DSC_0014-01
Monte Rosa, Italia

Jeg bruker samme størrelse her som jeg gjør med joggesko, og da oppleves de romslige. Uavhengig av temperatur benytter jeg to par sokker – en tynn liner og en mellomtykk eller tykk ullsokk utenpå. Gnagsår har ikke vært noe problem.

Glittertind er min nye favorittstøvel for alpine turer opp til 6000 moh. og turer i kupert terreng med tung pakning. For dagstur med lettere pakning vil jeg foretrekke en lettere sko.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s