Services

Det er mye å tenke på når man skal på en lengre reise; for mange er det kanskje mer enn man skulle tro. Spesielt for førstegangsreisende kan det være overveldende med alt som skal kartlegges, bestilles og planlegges. Dagens informasjonstilgjengelighet har på mange måter forenklet planleggingsprosessen, men samtidig stiller det større krav til å sortere ut hvilken informasjon som er relevant. Det finnes utallige reiseblogger, nettsider, forum og guidebøker, så hva skal man egentlig forholde seg til? Og hvor nøyaktig behøver man faktisk planlegge i forkant av en reise?

Det er ingen fasitsvar på dette, og noe av lærdommen man tilegner seg etter en periode på reisefot er at alle har sin egen reisestil – med ulikt behov for planlegging og struktur. Det er likevel svært fordelaktig å stille forberedt og inneha en viss grunnkunnskap  om områdene man skal til. Klimatiske forhold setter ofte føringer for hvilke tider på året en destinasjon er best å besøke, som monsunregnet som skyller over Nepal og India på sommeren. Andre ganger kan det være lokale helligdager som gjør at landet nærmest går i stå, all overnatting er fullbooket og at offentlig transport ikke går. For en uvitende backpacker kan dette være en situasjon man helst skulle vært foruten.

Sikkerhetssituasjonen skifter kontinuerlig i store deler av verden, og det er en obligatorisk del av reiseforberedelsene å gjøre seg kjent med lokale og regionale forhold av betydning. Enkelte steder har også svindlere som opererer ut ifra en velkjent protokoll, og ved å ha lest seg opp på forhånd kan man unngå situasjoner som man ellers lett kan falle offer for. Med mine nærmere 1000 reisedøgn utenfor Europa har jeg opplevd et hundretalls svindelforsøk, og dette er ikke noe man kommer utenom, men med forberedelser, kunnskap og rett innstilling kan det fint håndteres uten for mye frustrasjon!

Jeg hjelper alle som skal ut på reise, enten det er din første reise eller om du sitter på en del erfaring, men trenger en sparringpartner for mer krevende eventyr. Mitt spesialfelt er utradisjonelle reisemål, og jeg kjenner til mange av områdene som enda ikke finnes i guidebøkene. Jeg gir deg informasjonen du trenger for at du kan reise på egenhånd, og dermed holde kostnadene nede. De færreste har egentlig behov for å dra på en gruppereise organisert av et vestlig selskap, og det er overraskende hvor mye mer man lærer på tur når man tar beslutningene selv. Jeg gir deg verktøyene du trenger for å bli din egen guide!

  • Intro-pakken (fra 999,-)
  • Explorer-pakken (fra 1499,-)
  • Konsultasjon på timebasis (399,- per halvtime)